Vår

En härlig dag för några dagar sen.

Jag vann ett stipendie!!!

Idag var det stipendieutdelning i skolan. Alla i min klass skickade in bilder, och vi tävlade om två stycken. Det fanns ju fler stipendier såklart, men de var två stycken som foto-eleverna kunde få. Och jag vann en av dom! Jag trodde inte att jag skulle få det men jag tror jag kände på mig att det kanske kanske kunde hända. Innan lunchen idag skrev jag och Elin klart våran historiauppsats och då frågade hon mig om jag var nervös. Då blev jag det bara för att hon frågade det! Jag blev alldelles uppstressad och fick världens ångest över vad man skulle säga om man mot förmodan skulle få ett stipendie. Gick runt och sa till alla att jag nästan inte vill ha ett stipendie bara för att slippa gå upp på scenen framför hela skolan.

Det första stipendiet till foto eleverna delades ut till Malin Hägglöv i min klass, hon är väldigt duktig så hon förtjänade det! Sen blev jag mer nervös ju fler stipendier som delades ut och klagade om det lite för Malin Lindgren och då sa hon åt mig att sluta tänka på det och bara vara i nuet. Det hjälpte faktiskt lite och jag blev lite lugnare. Sen när det var dags för foto stipendie nummer två så lyssnade jag inte så noga på motiveringen eller värdet av priset, för jag ville inte lura i mig att det var jag som kanske kunde vinna för jag ville inte bli ännu mer nervös.

Men så vann jag ju... haha. Jag tryckte på Roz min mobil som jag höll i och gick upp på scenen framför hela skolan och sa inte mer än tack i mikrofonen. Tror jag... jag minns inte riktigt vad jag sa. Sen gick jag ner fort som attan och efter det stod hela jag och skakade i nästan en halvtimme. Haha! Jag minns alltså inte hur motiveringen löd eller hur mycket det är värt det jag vann. Men det ska jag ta reda på nästa vecka!

Även fast det var hemskt att gå upp på scen framför hela skolan så var det ju underbart roligt att vinna ett stipendie! Att jag får bekräftelse att jag faktiskt är duktig. Men jag har ju ingen större glädje av det jag vann, som var ett synk-kit. Alltså en sladd/fjärrkontroll mellan kamera och blixt. Jag har ju ingen blixt (eller extra kamera som man också kunde använda det till tydligen) Så det var ju synd. Får se hur jag gör! Hade varit roligare att vinna nånting som man hade användning och glädje av men jag ska inte klaga! Vann från profoto och de är ju väldigt dyra så!


Uppgift till Digital Bild B

Inte speciellt avancerat eller fantasifullt, men ändå. Jag håller ju aldrig på med sånt här annars så nu får detta duga.

Gamleby, bild # 2

Modell: Annika Skaaret

Gammalt skolprojekt

Jag hittade lite gamla bilder på David. Vi hade grupparbeten i skolan att ta modebilder, och det här var en sista-munuten-lösning. Foto: Teresia Claesson, Cecilia Falk och Ellen Relander.Projektarbete: Klart!

Här kommer mitt projektarbete! Det har gått ut på att fota mode/reklambilder till vintage-butiken Dreamers vintage i Uppsala. Jag har fotat fem personer med 1-3 uppsättningar kläder per person. Alla kläder är ifrån Dreamers Vintage (utom de jag skrivit under bilden) och är vintage, minst 30 år gamla. Alla foton är tagna i studio, på Grafiskt Utbildnings Center eller på Qimage i Uppsala. Varje liten bild har varit ett projekt i sig, och jag har valt kläder utefter modellens utseende. Därefter har jag skapat fotot med kameran och photoshop utefter modellen och kläderna. Därför kanske inte alla bilder passar ihop, för det är tänkt att man ska se bilderna var för sig! Bilderna kommer att hamna på Dreamers Vintage kommande hemsida (som jag antagligen kommer göra, fortsatt samarbete efter projektarbetet!) och eventuellt tryckas upp för att pryda lokalen.

Tack till jättesnälla Eva Myrberg som har Dreamers Vintage, och alla mina fina modeller som har ställt upp! Dreamers Vintage ligger på Vretgränd 6 i Uppsala. Många av dessa fina kläder finns fortfarande kvar, så jag tycker ni ska gå dit och kolla!

Modell: Sebastian Ragnarsson
Assistent: Ellen Karlsson

Modell: Elin Eriksson
Assistent: David Lingdell

Modell: Zea Dumas Peterson
Assistent: Hannah Finlay

Modell: Zea Dumas Peterson
Assistent: David Lingdell

Modell: Hugo Possner
Assistent: Ellen Karlsson

Modell: Hannah Finlay
Assistent: Teresia Claesson & Martine

Modell: Elin Eriksson
Assistent: David Lingdell

Modell: Hannah Finlay
Assistent: Teresia Claesson & Martine

Modell: Hugo Possner
Assistent: Ellen Karlsson

Modell: Sebastian Ragnarsson
Assistent: Ellen Karlsson

Modell: Hannah Finlay
Assistent: Teresia Claesson & Martine

Gamleby, bild # 1

 

Ansökningsuppgift till Gamleby!


RSS 2.0