Antika Tider

 

Detta är mitt examensarbete som jag jobbat med sen i sommras. Ett reportage om urmakaren Simon Carat. Det var detta jag ställde ut på examensutställningen för några veckor sedan. Bland miniatyrerna finns resten av bilderna som jag hade med på utställningen, samt en bild på hur jag hängde upp dem.

 

 

 

 

Mitt examensarbete var att fota flera mindre reportage på platser/personer i Göteborg. Jag valde det för att jag ville bli bättre på att fota reportage och för att jag ville ha fler reportage i min portfolio innan vi slutade på Fotoskolan. Jag gick till Antika Tider för jag tyckte det såg ut att vara mer än en urmakare med sin butik. Jag var nyfiken på vem han urmakaren var, och hans historia. Nu är jag inte världens bästa med ord och text, så jag ska inte försöka mig på bildtexter eller en artikel för att riskera att förstöra bilderna. Men ett nytt inlägg om hängning och ramar har jag tänkt göra, så det kommer snart!

 


Reflektioner

Under de senaste 1,5 åren på fotoskolan har jag fått försöka hitta mig själv. Fått komma på vem jag är och vad jag vill, flytta hemifrån och klara mig själv, börja om på nytt i en ny stad, göra slut med exet efter 3 år, och försöka komma på vad för fotograf jag vill vara. Med andra ord så har mitt liv ändrats ganska mycket. Jag började på ett nytt blad när jag började skolan på Lindholmen September 2010. Med tiden så insåg jag att jag ville fota dokumentärt, men när jag tänker på det nu i efterhand så är det ganska logiskt.


Som person är jag väldigt ärlig, romantiskt, känslosam och jag tycker inte om att ta så mycket plats. Ärligheten och min diskreta personlighet har fått styra mitt val av genre. Att försöka så objektivt som möjligt dokumentera livet omkring mig, utan att styra och ändra. Min romantiska och känslosamma sida har fått spegla av sig i min stil av fotografi. I mina bilder försöker jag hitta en stämning och känsla att förmedla.

Jag har även upptäckt i efterhand att mina egna känslor speglat av sig på de objekt jag valt att fota, till exempel om jag känner mig glad och social så har jag valt att fota färgglada scooterister i grupp, och när jag känt mig lite ensam så har jag valt att fota en ensam urmakare som sitter isolerad i sin butik. Kanske har jag gjort det undermedvetet för att jag vill kunna relatera med de jag fotar och på så sätt få fram känslan ännu bättre i mina foton. Eller så är det bara mitt sätt att utrycka mina känslor, eftersom fotografiet är mitt sätt att utrycka mig. Ni som träffat mig vet att jag är ganska dålig på att utrycka mig i tal. Så även om min fotoblogg kan verka ganska opersonlig, så kan man nog läsa in ganska mycket av mina bilder.


I veckan har vi haft portfolio-workshop. Vi har färdigställt våra portfolios, granskat oss själva från insidan till utsidan, skapat våra varumärken med mera. Vi hade redovisningar igår i klassen där vi visade våra hemsidor/portfolios och berättade lite olika grejer. Jag berättade om min utveckling på fotoskolan, och jag blev ganska nöjd med vad jag kom underfund med, så jag tänkte dela med mig av det här.

 


RSS 2.0