Antika Tider

 

Detta är mitt examensarbete som jag jobbat med sen i sommras. Ett reportage om urmakaren Simon Carat. Det var detta jag ställde ut på examensutställningen för några veckor sedan. Bland miniatyrerna finns resten av bilderna som jag hade med på utställningen, samt en bild på hur jag hängde upp dem.

 

 

 

 

Mitt examensarbete var att fota flera mindre reportage på platser/personer i Göteborg. Jag valde det för att jag ville bli bättre på att fota reportage och för att jag ville ha fler reportage i min portfolio innan vi slutade på Fotoskolan. Jag gick till Antika Tider för jag tyckte det såg ut att vara mer än en urmakare med sin butik. Jag var nyfiken på vem han urmakaren var, och hans historia. Nu är jag inte världens bästa med ord och text, så jag ska inte försöka mig på bildtexter eller en artikel för att riskera att förstöra bilderna. Men ett nytt inlägg om hängning och ramar har jag tänkt göra, så det kommer snart!

 


Kommentarer
Postat av: Olivia

Jag tycker att det du skriver finner en mening i det hela. Fortsätt skriva.

2011-12-23 @ 15:57:08
Postat av: Anders Kock

Hej Ellen! Fantastiska bilder. Stod och beundrade dom en längre tid under utställningen på Stadsbiblioteket.Fint upplagt och ett fascinerande ämne. Tog ditt visitkort för att komma ihåg dig.

GUD JUL

/Anders

2011-12-23 @ 16:13:13
Postat av: MannenMytenLegenden

Mycket fina :)

2011-12-23 @ 17:21:24
Postat av: ellen

Wow vilket reportage! Du är superduktig Ellen!

2011-12-25 @ 17:30:16
URL: http://ellencharlotta.blogg.se/
Postat av: Felicia

Uppsala! Har aldrig varit där, men ett par kompisar har bott/bor där och pluggat/r. Verkar väldigt fint tycker jag! Själv är jag ursprungligen smålänning, från Växjö. Det var ett fantastiskt ombyte att komma till Göteborg kan man säga. Så här blir jag nog kvar ett tag. Minst fyra år i alla fall. Ja, visst är folk väldigt trevliga här?Bor på Lindholmen, nästan precis vid hållplatsen där, i studentlägenheterna. Psykologen (institutionen alltså) ligger precis vid Linnéplatsen, så då är det smidigt med båt och lite spårvagn från Järntorget på morgonen. På sommaren kan man ju gå den där biten såklart.Popray? Hmm, inte bekant. Finns bloggen kvar? Googlar det. Okej, en reklambyrå! Spännande! Själv hade jag lite planer på att söka copywriterutbildningar, men så hamnade jag på psykolog som bekant. Jag tänker mig att de vore en kul kombo för framtiden, reklam och psykolog. Låter kanske lite konstigt, men jag tror absolut det kan funka. Men jag får väl se när jag tagit mig igenom de här sex åren och fått min legitimation hur jag känner för att plugga vidare, haha. Men psykologprogrammet kan jag rekommendera, om du tycker psykologi är spännande. Orkar man inte ta sig igenom de fem, sex åren finns det ju kurser också.Åh, men det är så lite. Ni är ju uppenbarligen väldigt begåvade och skillade som kommit in på utbildningen. Imponerande! Gillade film noir projektet extra mycket också. Kanske för att jag är så förtjust i just det konceptet, men alla andra är himla bra de med! Hur lång är utbildningen? Har du några planer på att söka in till GU sen? För de har väl kandidatprogram? Och hur är det egentligen med det, är det "bra" att ta kandidat i foto på GU om man inte planerar att hålla på mer med konstfoto? Blottar kanske min okunskap här nu :) Jag hade i alla fall en föreläsare en gång. Vad hon nu hette. Ida kanske? Måste kolla upp det. Hon hade gått både Lindholmen och GU. Jag tyckte väldigt mycket om henne! Kanske har hon varit hos er? Verkade jobba en del mot universitet och fotoutbildningar.Aja, många frågor här på samma gång. Det är så spännande så det är svårt att inte gå upp sig i det, haha.

Ha det bra!

2011-12-28 @ 21:24:17
URL: http://vykorttillminsyster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0