Min inspiration

Inspiration kan ju komma ifrån allt.  Så här skulle det kunna fungera från början till idé till färdig idé som är redo att fotas! Detta gäller antagligen bara mina egna projekt, och ordningen skulle kunna funka hur som helst. När det gäller skolprojekt så finns det ju deadline och då måste allting gå mycket snabbare och i bästa fall får jag inpiration i ett av dessa steg men i de andra stegen får jag leta tvinga fram en idé/leta fram en modell/osv...


Början till idé skulle kunna börja med...

Saker jag gillar, tex vintage-grejer. Jag gillar ju vintage liksom... De bloggar jag följer får jag mycket inspiration ifrån för jag blir alldelles kär i bilderna och blir glad av att se dem. När man mår bra brukar inspirationen flöda. Eller ja, jag följer bloggar där det finns mycket kärleks-bilder, och sånt älskar jag och då kan jag få inspiration från det. Då har jag riktat in mig på ungefär vad för foton jag vill ta.

 

Filmer. Kan ge mig idéer om objekt och teman. När jag såg Whip it kom jag på att jag ville fota ett reportage på roller derby. Då vet jag vad bilden ska handla om grafiskt.

 

Musik ger mig en känsla, ett utryck, en blick. En stämning eller ton i bilden som jag vill förmedla. Det är oftast inte texten jag lyssnar på utan känslan jag får när jag hör låten. I och med känslan brukar en scen utspela sig i mitt huvud. När sånt händer blir jag väldigt sugen på att hålla på med film och göra musik-videos. Då vet jag vad jag vill förmedla för känsla. Nu är det dags att hitta rekvisita.

 

Nya snygga människor. Om jag träffar en ny människa som har ett annorlunda snyggt utseende så brukar jag komma på bilder som den personen skulle kunna passa i. Om jag ser någon på stan som jag tycker är jättevacker så brukar jag sitta och glo och drömma mig bort om vilka bilder man skulle kunna fota på denne. Än så länge har jag dock inte gått fram och frågat om jag kan få ta deras nummer eller nåt... Jag måste nog komma på först hur jag ska formulera den frågan på ett non-creepy-sätt, haha. Då vet jag vem som ska vara modell.

 

Platser. När man hittar en magisk plats så brukar jag drömma mig bort om olika sorts foton man kan ta där. Jag har en del platser på lager i huvudet faktiskt. Det är användbart att gå till skolan och kolla på klassens redovisningar när vi har fotat uppgifter. Är det inte tips på modeller så är det tips på nya miljöer man får. Sist så redovisade vi arkitektur och då fick jag en idé om modebilder jag ville fota på en gammal skola som en i klassen fotat arkitektur på.

 

Och då vet man vart man ska fota allt! Sen är det ju förstås en jävla massa annan planering också.

 

 

Bild som krävde planering... Inte för att något gick som planerat när det kom till fotograferingen men det blev ganska bra ändå!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0