Edinburgh

Nu har jag minsann flyttat till Edinburgh. Jag kom hit i måndags kväll och har hunnit gå runt lite i kvarteret där jag bor, varit på ikea och köpt lite nödvändigheter och varit på slottet och turistat. Jag har även redan sett en man med kilt och uniformsklädda skolbarn med rött hår! På måndag börjar jag nya praktiken, tidningen the Scotsman. Det är varmt och skönt här, våren har börjat och träden blommar. Det är väldigt molningt hela tiden men jag tror jag kommer få vänja mig vid det. Här kommer massa turist-bilder på begäran!

 

Varje gång jag åker buss så har jag försökt sätta mig längst upp till höger (de har dubbeldeckare) så att jag ska vänja mig lite vid vänstertrafiken och alla nya konstiga linjer. Det har gått sådär hittils.

 

Jag gick till stan för att skaffa mig ett nytt telefonnummer, och fortsatte gå runt lite tills jag hamnade på the Royal Mile och slottet. Och när jag ändå vad där så bestämde jag mig för att gå in!

 

 

 

Det här hade de gjort till mig inför mitt besök, synd bara att de hade fel med 1 år, jag är ju född 1992.

 

Slottet är finare på håll, googla på Edinburgh castle så får ni se!

 

Kolla på de här två fotona ovanför, det är så jäkla konstigt och coolt! Så här bor man i Edinburgh, de bygger neråt istället för uppåt! Ser ni att det är tre stycken våningar som har trappor direkt till ytterdörren från markplan? Jag bor också så, i en nedervåning, fast i mitt hus så är det ett vanligt plan i marknivå med en liten bro till ytterdörren, och sen en trappa ner till min våning, inte 3 st våningar som på dessa bilder. Så det är som en liten vallgrav utanför huset!

 

På den här gatan bor jag på vänster sida. Kolla berget! Det var allt för nu.


Kommentarer
Postat av: Louise

Alltså, så himla fina foton! Och Edinburgh verkar vara en fantastisk stad. Om jag inte lyckas bosätta mig där någongång måste jag garanterat åka dit på semester.

2012-03-01 @ 20:10:52
URL: http://andvari.blogg.se/
Postat av: Louise

Alltså, så himla fina foton! Och Edinburgh verkar vara en fantastisk stad. Om jag inte lyckas bosätta mig där någongång måste jag garanterat åka dit på semester.

2012-03-01 @ 20:10:53
URL: http://andvari.blogg.se/
Postat av: Lotta

underbart fina bilder!

2012-03-02 @ 00:24:23
URL: http://enlitenlotta.blogg.se/
Postat av: Karro

Åhh, det ser verkligen ut att vara en jättefin stad!

2012-03-06 @ 10:34:24
Postat av: ♥ Linda Sjölund (foto)

superfina resebilder :)

2012-03-10 @ 14:30:20
URL: http://lindasjolund.blogg.se/
Postat av: mary

Fantastiska bilder, jätte fina verkligen (:

2012-03-17 @ 00:27:20
URL: http://maryphoto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0