Publicering i Scotsman och The Evening News

Hej och förlåt för att jag är så dålig på att uppdatera här. Nu tänkte jag berätta lite om mina första två veckor på praktiken!

 

Jag har mest hängt på de olika fotograferna på deras uppdrag, och fotat bakom dom och efter och försökt arrangera egna bilder. Sen när man är klar så åker man tillbaka och laddar över alla bilder i bildbanken som de har, så mina bilder kan användas lika gärna som deras kan. Jag har blivit utskickad på några mindre uppdrag själv, och enligt de andra fotograferna är det jättebra för det är nästan aldrig som praktikanterna får bilder publicerade och ännu mer sällan att de får egna uppdrag (och ännu mer sällan som de får uppdrag som med säkerhet kommer bli publicerade).

 

Det är både lätt och svårt... Det är mycket nytt och jag tror att jag kommer lära mig mycket, men allt flyter på liksom. Det är tre olika tidningar som delar på samma fotografer: The Scotsman, The evening news och Scotland on sunday. Jag har inte haft superkoll på hur många gånger jag har fått bilder publicerade eftersom det går som på rullande band, det är sällan jag sitter på kontoret och inte har något att göra liksom.

 

 

Här har jag tagit alla bilder utom den lilla till vänster. Det var en "mothers day makeover" där jag skulle dokumentera när de blev sminkade m.m., och sen kom det en annan fotograf och skulle ta efter-bilder där de posade och så. När hon var klar så testade jag också att arrangera lite och laddade sedan in dem i bildbanken bara för att, och sen tog de en av mina bilder i slutändan! Detta är i The Evening News, de är sjukt dåliga på att skriva byline så här har jag inte med mitt namn tyvärr.

 

 

 

Här handlade det om att Leith Walk är den farligaste gatan att cykla på i Edinburgh. Detta är från The Scotsman och där fick jag faktiskt byline! Scotsman är tyvärr inte heller så bra på att skriva byline alltid.


Kommentarer
Postat av: Olivia

Men vad kul! Roligt att få hänga med i din praktik.

2012-03-17 @ 15:23:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0